Nieuws
Op zoek naar libellen van de Rode Lijst
In ons land komen ongeveer zeventig soorten libellen voor. Helaas nemen deze insecten in aantal af. Toch was 2024 voor sommige soorten op De Hoge Veluwe een goed jaar.
Achter de schermen: Margo Dekker
Als je op pad gaat met een natuurgids, leer je op een leuke manier meer over de natuur en over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Margo Dekker is een van de ruim veertig vrijwillige gidsen die deze excursies leiden.
Aandacht voor de bodem
De bodem is belangrijk voor alles wat erin én erop groeit. Afgelopen 5 december, op Wereldbodemdag, kwamen ruim honderd deskundigen en andere geïnteresseerden samen op het Hoge Veluwe Bodemsymposium.
Zeldzame nachtvlinder in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Onlangs werden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe najaarsboomspanners aangetroffen. Dat is bijzonder, want deze nachtvlinders zijn ernstig bedreigd in ons land.
Oude appelbomen
In het Park staan nog een paar oude appelbomen. Deze bomen zijn zo’n honderd jaar geleden aangeplant door de boeren die er toen woonden. Hoewel de bomen nog steeds vrucht dragen, zijn die door gebrek aan onderhoud meestal klein. Onder deskundige begeleiding worden de bomen in drie jaar tijd teruggesnoeid naar een optimale vorm, zodat ze gezond blijven.
Achter de schermen: Saskia van Wijnen over haar werk als chef banqueting
Het Park Paviljoen ontvangt jaarlijks veel groepen, bijvoorbeeld voor een zakelijke bijeenkomst, familiefeestje of reünie. Saskia van Wijnen zorgt er met haar collega’s voor dat het de gasten aan niets ontbreekt.
Groenafval wordt groen goud
Bij actief natuurbeheer komen verschillende afvalstromen vrij. Takken, bladeren, maaisel en plagsel hopen zich gedurende het jaar op. In het verleden werden deze materialen gezien als afval en werden ze buiten het Park verwerkt. Sinds kort hebben we een alternatief.